ALUE JA ARKKITEHTI

Liljalaakso on kodikas ja luonnollinen asuinalue

Auringonliljan rivitalokodit rakennetaan suositulle Liljalaakson asuinalueelle.

Liljalaakso on alunperin puisto Turun kaupungissa lähellä Raision rajaa. Turun lähiöistä sitä rajaavat Nättinummen, Länsinummen ja Runosmäen asuinalueet. Rauhallisella ja luonnonläheisellä alueella on pääasiassa omakotitaloja, pientaloja ja rivitaloja.

Liljalaakso_Alue_HQqb

Harvinaisen hyvät liikenneyhteydet

Liljalaakso sijaitsee liikenteellisesti ihanteellisessa paikassa, mutta turvallisella alueella ei silti ole läpiajoliikennettä. Turun kaupungin bussilinja kulkee läheltä ja henkilöautolla pääsee Ohikulkutieltä nopeasti Helsingin, Tampereen, Porin ja Naantalin suuntaan. Turun satama ja lentokenttä ovat myös lähellä.

Koulut, tarhat, palvelut

Palveluita on lähistöllä monipuolisesti. Läheltä löytyy päiväkodit ja lähimpään kouluun on matkaa noin kilometri, Turun keskustaan on vain muutama kilometri. Mylly sekä Kuninkojan liikekeskusalue, josta löytyvät mm. Ikea, Biltema, Gigantti ja K-Supermarket, on aivan lähituntumassa.

Ulkoilu ja harrastukset

Lapset viihtyvät omassa valtakunnassaan, mukavalla leikkialueella. Lisäksi luonnonläheisellä asuinalueella on erinomaiset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet sekä kesällä että talvella. Kauniille luontopolulle pääsee melkein omalta pihalta. Talvisin Nunnavuorella kiertelevät ladut. Impivaaran monipuoliset sisäliikuntamahdollisuudet ovat myös lähellä.

Arkkitehdin piirrustuslaudalta

Liljalaakson asuinalue on suunniteltu niin, että Auringonliljan rivitalokodit sopivat täydellisesti kaupungin ja luonnon väliseen rajapintaan. Asuintilojen suhde toisiinsa on rauhallinen ja luonnon läsnäolon pääsee aistimaan jokaisesta kodista.

Suunnittelin rivitalot moderniin makuun ja yksilölliseen elämäntyyliin sopiviksi, sillä toisaalta ollaan kaupungissa, toisaalta luonnossa.

Inspiraationa luonnonläheinen rakennusperinne urbaanisti tulkiten

Suunnittelussa olen pyrkinyt yhdistämään modernin arkkitehtuurin suomalaiseen mielenmaisemaan. Puinen ulkoverhous edustaa turvallista ja lämminhenkistä rakentamisperinnettä. Suuret lasipinnat puolestaan tuovat ilmeeseen trendikästä selkeyttä, suoraviivaisuutta ja valoa.

Trendi tuo ympäröivän luonnon yhä vahvemmin mukaan kodin tunnelmaa. Auringonliljan kodeissa laajat lasiseinät avaavat maiseman osaksi sisustusta. Tässä toteutuu tietynlainen valon ja vapauden filosofia, koska ihmistä ei ole luotu neljän seinän pitelemäksi.

Arkkitehti Pekka Mäki

Ota yhteyttä

Nimi

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköposti

Viesti

Please leave this field empty.